Επιτέλους σε λίγες μέρες έρχονται Χριστούγεννα. Παντού στολισμένα, κόσμος που χαμογελάει, μικρά παιδάκια που περιμένουν τοv Aη-Βασίλη. Συμφωνώ απόλυτα με όσους πιστεύουν πως είναι μια από τις ομορφότερες στιγμές του έτους. Αλλάζει σε μεγάλο βαθμό και η ψυχολογία όταν ανάψουν τα πρώτα λαμπάκια. Οι γιορτές όμως, έχουν και ένα είδος μελαγχολίας που γίνεται εντονότερο όταν δεν τις περνάς με τους δικούς σου ανθρώπους.

Τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά είναι γιορτές που επιθυμείς να περάσεις με την οικογένειά σου. Ναι, δε λέω, θα ξενυχτήσεις και θα βγεις με τους φίλους σου. Οι δικοί σου άνθρωποι, μέρες που είναι, αξίζουν να περάσεις λίγο χρόνο μαζί τους. Να φας το φαγητό της μαμάς και να σου φανεί το πιο νόστιμο από όλα. Να καθίσεις με τους δικούς, να πεις τα νέα σου, να γελάς με τα αστεία και να εξομολογηθείς τα συναισθήματά σου αν δεν το έχεις κάνει όλη τη χρονιά. Να ανοίξεις την καρδιά σου και να δώσεις αγάπη στα πρόσωπα που θα μείνουν δίπλα σου μια ζωή.

Το πιο όμορφο συναίσθημα είναι για τους φοιτητές που γυρίζουν στον τόπο τους. Έχουν πολύ καιρό να δουν την οικογένειά τους και μια οικογενειακή συγκέντρωση θα τους γεμίσει γιατί τους έχει λείψει, όσο και αν δε θέλουν να το παραδεχτούν. Κακά τα ψέματα, όταν σπουδάζεις μακριά από τον τόπο σου, όσο και αν πιστεύουν ότι κάνεις ζωάρα, είναι στιγμές που σου λείπει το σπίτι σου. Εκεί συνειδητοποιείς πόσο σημαντική είναι η οικογένειά σου και μετανιώνεις και λίγο με το αίσθημα της ανεξαρτησίας και τον τσαμπουκά ότι μεγάλωσες. Για τους γονείς σου θα παραμείνεις πάντα το παιδάκι τους ακόμα και όταν φτάσεις 30 χρονών.

Κάθε παιδί απολαμβάνει τις γιορτινές μέρες και γενικότερα τη χαρούμενη ατμόσφαιρα που επικρατεί. Του δημιουργούνται αισθήματα ζεστασιάς και αγάπης και νιώθει μέλος μιας ομάδας που του παρέχει ασφάλεια. Αισθάνεται πως είναι οικογένεια όχι μόνο με τα άτομα που ζουν μαζί, αλλά και με όσους βρίσκονται στο ίδιο τραπέζι και τρώνε τις γιορτινές μέρες. Γιατί τελικά οικογένεια δεν είναι μόνο τα άτομα που συνδέεται εξ’ αίματος αλλά από καρδιάς. Τελικά είναι τόσο όμορφο να έχεις οικογένεια που να είναι δεμένη και σε στηρίζει. Γιατί οι δεμένες οικογένειες μπορούν να αντιμετωπίσουν κάθε δυσκολία και κάθε κίνδυνο που μπορεί να τους διασπάσει.

Πολλοί αναρωτιούνται αν υπάρχει αληθινά η μαγεία των Χριστουγέννων; Για ‘μένα υπάρχει. Δεν είναι πως θα έρθει κάποια νεράιδα με το μαγικό της ραβδάκι να κάνει τον κόσμο καλύτερο σε μια στιγμή. Η μαγεία των Χριστουγέννων βρίσκεται στα αληθινά συναισθήματα και στην καρδιά των ανθρώπων. Όταν υπάρχει καλοσύνη και αγάπη, ένας κόσμος μπορεί να αλλάξει. Είναι μαγεία να ανοίγεις την καρδιά σου και να αγαπάς τους γύρω σου. Να δώσεις μόνο αγάπη και αν δεν πάρεις μην σκας. Όλες οι συμπεριφορές επιστρέφουν, να το θυμάσαι.

Αυτά τα Χριστούγεννα λοιπόν κάθισε με την οικογένειά σου γύρω από το γιορτινό τραπέζι και άνοιξε την καρδιά σου. Κάνε και δύο ευχές όμως, η πρώτη Υγεία σε όλον τον κόσμο και η δεύτερη ότι θες εσύ

Καλές γιορτές!

comments Αν έχεις κάτι να πεις... μίλησε τώρα ή σώπασε για πάντα.