Κάθε χρόνο τέτοιες μέρες κάνουμε απολογισμό της χρονιάς που πέρασε και τι σημάδια μας άφησε. Αναλογιζόμαστε τα λάθη μας και τι έπρεπε να έχουμε κάνει διαφορετικά. Μετανιώνουμε για λόγια που είπαμε ή που δεν καταφέραμε να πούμε ποτέ. Βέβαια κάθε χρονιά έχει τις λύπες και τις χαρές της, τα όμορφα και τα άσχημα. Το θέμα είναι να χαμογελάμε όταν θυμόμαστε τα όμορφα και να πάρουμε μαθήματα από τα λάθη και τις άσχημες στιγμές. Ότι και αν συμβαίνει στη ζωή μας γίνεται για καλό και για να μας διδάξει πως μετά από κάθε δυσκολία έρχεται για να μας δείξει πόσο δυνατοί στρατιώτες είμαστε.

Εκτός από τον απολογισμό, είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε και τη νέα χρονιά. Μια χρονιά που ελπίζουμε να είναι καλύτερη, πιο χαρούμενη και πιο γεμάτη από αγάπη. Να περάσουμε όμορφα με ένα χαμόγελο ζωγραφισμένο στα χείλη μας. Να μην συναντήσουμε εμπόδια και να είναι όλα ιδανικά. Θα μου πεις πως αυτά που λέω είναι ουτοπικά και πως μόνο ένα παιδάκι μπορεί να νιώσει τόσο όμορφα μια ολόκληρη χρονιά. Υπάρχει όμως και η άποψη πως όταν σκέφτεσαι θετικά, προσελκύεις τα όμορφα και τα θετικά. Η αισιοδοξία είναι στάση ζωής και το χαμόγελο σύμμαχός μας στα εύκολα και στα δύσκολα.

Λίγο πριν το ρολόι δείξει 00:01 και η νέα χρονιά κάνει την εμφάνιση της, θέτουμε στόχους και κάνουμε όνειρα. Στόχοι που θέλουμε να πραγματοποιηθούν μέσα στο 2017 γιατί νιώθουμε πως θα μας φέρουν την ευτυχία. Κάθε στόχος κρύβει έναν αγώνα που είμαστε έτοιμοι να κάνουμε για να φτάσουμε στην κορυφή. Μια κορυφή που δεν ξέρουμε τι θέα έχει αλλά μας τραβάει τόσο πολύ να ανεβούμε. Αν δεν υπάρχει στόχος, δεν υπάρχει και νόημα να ζούμε. Κάθε στόχος μικρός ή μεγάλος είναι το κίνητρο να ελπίζουμε και να ζούμε. Ο καθένας βάζει τους δικούς του στόχους για το νέο έτος και δεν είμαστε σε θέση να τους κρίνουμε. Εδώ τίθεται το ερώτημα «Τελικά πραγματοποιείται κάποιος;»

Τις περισσότερες φορές τους στόχους που βάζουμε, δεν τους πραγματοποιούμε ποτέ ή ακόμα καλύτερα δεν αγωνιζόμαστε σοβαρά για να τους πετύχουμε. Μένουν καταχωνιασμένοι σε ένα ντουλάπι και ο χρόνος περνάει και το θυμόμαστε την επόμενη χρονιά. Όμως γιατί συμβαίνει αυτό; Υπάρχουν διάφοροι και ποικίλοι λόγοι που δεν πραγματοποιούνται οι στόχοι μας. Ο κυριότερος κατά εμένα είναι πως συχνά δεν είναι ρεαλιστικοί και οι συνθήκες της ζωής μας καθιστούν αδύνατη την πραγματοποίησή τους. Επιπλέον, κάποιοι στόχοι περιλαμβάνουν και άλλα άτομα που μπορεί να μην θέλουν να είναι στη ζωή μας. Δεν μπορείς να αναγκάσεις κανέναν να είναι στη ζωή σου αν δεν το θέλει ο ίδιος. Kαι ένας άλλος λόγος πως δεν μπορείς να προγραμματίσεις τίποτα γιατί στη ζωή κάθε μέρα, κάθε λεπτό τα δεδομένα γίνονται ζητούμενα.

Ας θέσουμε για τη νέα χρονιά στόχους ρεαλιστικούς…

Όνειρα που μπορούν να πραγματοποιηθούν..

Και να ευχηθούμε..

Υγεία και Αγάπη σε όλον τον κόσμο..

comments Αν έχεις κάτι να πεις... μίλησε τώρα ή σώπασε για πάντα.