Οι σκύλοι έχουν εργαστεί σκληρά και έχουν καταφέρει να κερδίσουν τον τίτλο του καλύτερου φίλου του ανθρώπου. Δεν είναι τυχαίο που βρίσκονται κοντά μας χιλιάδες χρόνια τώρα. Προσφέρουν στον άνθρωπο κάτι περισσότερο από συντροφικότητα. Είναι όμορφοι, πιστοί αλλά και παιχνιδιάρικοι.

Επομένως, το πλεονέκτημα του να είσαι ιδιοκτήτης σκύλου δεν είναι ένα, αλλά πολλά παραπάνω και όσο και αν σας φαίνεται απίστευτο αυτό, όσοι δεν έχετε σκύλο, αν τον αποκτήσετε θα νιώσετε στη ζωή σας να γίνεστε πιο κοινωνικοί. Θα εκπλαγείτε ευχάριστα με τον εαυτό σας και τη συμπεριφορά σας απέναντι στους άλλους. Ας δόυμε λοιπόν τα πλεονεκτήματα αυτά αναλυτικότερα.

Ένας σκύλος βελτιώνει τη ζωή μας προς το καλύτερο. Την προσωπική αλλά και την οικογενειακή. Οι μοναχικοί θα βγουν από το καβούκι τους και οι οικογένειες όλο και κάποια εκδρομούλα στη φύση θα οργανώσουν με αφορμή το σκύλο.

Ας το παραδεχτούμε. Μερικές φορές, είναι ο καλύτερος ψυχολόγος! Έρευνες έχουν δείξει πως το σκυλί παίρνει πάντα την προσωπικότητα του ανθρώπου που το μεγαλώνει. Μην απορείτε αν ο σκύλος σας είναι επιθετικός ή δειλός. Μήπως τελικά έτσι λειτουργείτε κι εσείς; Μήπως αν δοκιμάζατε ν' αλλάξετε μερικές δικές σας συμπεριφορές άλλαζαν κ αυτές του σκύλου σας;

Μελέτες έχουν δείξει πως τα παιχνιδιάρικα αυτά τετράποδα μειώνουν τα επίπεδα του άγχους. Χαϊδεύοντάς τα, παίζοντας μαζί τους ή απλά μιλώντας τους, σας βοηθάει να αποβάλλετε το καθημερινό άγχος που έχετε.

Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα, τα σκυλιά είναι ένα αποτελεσματικό σύστημα ασφαλείας στο σπίτι. Αποτρέπουν τους διαρρήκτες εφόσον έχουν έντονη την αίσθηση της ακοής και μπορούν να εντοπίσουν εύκολα κάποιον που περιφέρεται έξω από το σπίτι σας.

Και αυτά είναι μόνο στο συναισθηματικό-ψυχολογικό τομέα. Γιατί υπάρχει και ο σωματικός. Ναι, μπορεί να βλέπεις γυμναστήριο και ν'αλλάζεις δρόμο. Αλλά τι θα πεις σε δυο γλυκά ματάκια που σε κοιτάζουν επίμονα σαν να σου λένε: «Θέλω βόλτα. Θέλω να βγω έξω,να περπατήσω και να τρέξω στη φύση!». Δύσκολα αρνείσαι. Οπότε, με μια μικρή βόλτα θα κάνεις και τη γυμναστικούλα σου. Και αυτό είναι ό,τι καλύτερο για την υγεία, το δέρμα, την καρδιά, αλλά και τα κιλά μας.

Και για το τέλος, το σημαντικότερο. Αγαπάς και αγαπιέσαι.

Μ' έναν σκύλο, έχεις κάποιον ν' αγαπάς. Το θεωρείτε λίγο; Γιατί είναι το σπουδαιότερο! Και να είσαι σίγουρος πως αγαπιέσαι έτσι, χωρίς να υπάρχει λόγος. Δε θα σε εγκαταλείψει και δεν θα σε προδώσει ποτέ. Ακόμα κι αν του φερθείς άσχημα, αυτό θα συνεχίσει να σε αγαπά.

Για όλους αυτούς τους λόγους, να φέρεστε όσο πιο όμορφα μπορείτε στο κατοικίδιό σας. Εκείνα έχουν μόνο εσένα. Δείξε ότι είσαι άνθρωπος με Α κεφαλαίο και να είσαι σίγουρος πως θα αμειφθείς και μάλιστα πλουσιοπάροχα. Όσες σκανταλιές κι αν κάνουν, όσο και να τα μαλώνεις και να τα τιμωρείς μερικές φορές, αυτά θα είναι πάντα εκεί για σένα!

comments Αν έχεις κάτι να πεις... μίλησε τώρα ή σώπασε για πάντα.